بینی استخوانی

بینی استخوانی

بینی استخوانی به بینی هایی که دارای قوز و برآمدگی و بافت و غضروف مستحکم، پوست نازک و انعطاف پذیری باشند گفته می شود.

غالبا جراحی بینی های استخوانی به منظور برداشتن برآمدگی روی تیغه بینی با حفظ عملکرد طبیعی تنفسی بینی و تناسب با دیگر اجزای صورت انجام می شود.

انواع بینی ها بر اساس بافت و غضروف و پوست بینی به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی تقسیم می شوند که تفاوت اصلی بینی استخواني و بینی گوشتی در بافت و غضروف بینی است که در بینی استخواني غضروف مقاومی دارد درحالی که بینی گوشتی بافت ضعیفی دارد.

اگر ساختار استخوان بینی استخواني را به سه ناحیه تقسیم کنیم یک سوم بالا استخوان و دو سوم پایین را غضروف تشکیل می دهد.

علت ایجاد بینی استخوانی بر اثر ژنتیک و وراثت است یا به علت وقوع حادثه و ایجاد ضربات مخرب دچار شکستگی و افزایش قوز چشمگیر بینی شده است.

به طور کلی بینی های استخوانی جزو ایده آل ترین نوع بینی برای جراحی بینی هستند و نتایج مطلوب و مورد رضایت را  به همراه خواهند داشت.

بینی استخوانی

نقش جراح بینی

جراح بینی قبل از جراحی بینی استخوانی شکل بینی ، اندازه بینی ، انحراف تیغه میانی ، میزان برآمدگی پل بینی ، ضخامت پوست بینی و عوامل دیگر را مورد بررسی قرار می دهد و بهترین روش جراحی بینی را انتخاب خواهد نمود تا نتایج مطلوب را با حفظ عملکرد طبیعی بینی و ایجاد تناسب با دیگر اجزای صورت حاصل نماید.

تکنیک های جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی با دو تکنیک جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته انجام می شود که با توجه به ایرادات بینی و نظر جراح بینی یکی از دو روش انتخاب خواهد شد.

جراح بینی برای برطرف کردن ایرادات بینی و دسترسی به ساختار بینی برش هایی را روی پوست بینی ایجاد می کند.

بعد از جدا شدن پوست از ساختار بینی شکافی روی استخوان و غضروف بینی ایجاد می شود و با انجام عمل استئوتومی به برداشتن قوز و برآمدگی بینی اقدام می کند.

در پایان پوست بدون هیچگونه تغییری سر جای خود قرار می گیرد.

نتیجه جراحی بینی استخوانی

نتیجه جراحی اغلب بینی های استخوانی مطلوب و موفق بوده است چرا که جزو ایده آل ترین نوع بینی ها از لحاظ پوست و بافت هستند.

اما باید متذکر شد که جراحی بینی استخوانی باید توسط بهترین جراح بینی انجام شود تا نتایج مطلوب را با توجه به نوع و ساختار بینی ایجاد نماید.

به دلیل داشتن پوست نازک بینی های استخوانی کوچکترین تغییر شکل و ناهمواری روی غضروف بینی قابل مشاهده است به همین منظور جراحی بینی استخوانی باید توسط جراح بینی با تجربه انجام شود.

  دکتر علیرضا پورصیرفی

بورد تخصصی جراحی گوش ، گلو و بینی

جراحی زیبایی بینی – جراحی پلک – جراحی گوش

جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: